Det blev en succé! Det här är min frus favoriträtt säger hon varje gång vi gör den.!

500g lax
1-2st morötter
1 rödlök
Salt
Peppar
1msk rapsolja
Kruka koriander
1 gurka
1-2st tomater
1 lime
Kallsås;
2 dl Matyoughurt

1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm Sambal oelek
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Starta ugnen på 225grader. Lägg laxen i en ungsäker form och ringa lite olja över dem, samt salt och peppar efter smak. Låt dem stekas i ugnen i cirka 15-20minuter - om fisken är tinad!
Finhacka rödlöken och grovriv morötter och blanda i en skål med olja, lite salt och peppar.
Finhacka koriandern från krukan och tillsätt hälften av krukan till morotsalladen och resten i en separat skål.
Skär gurkan i önskad form och storlek, samt tomaterna, klyfta 1 lime och lägg upp på ett fat eller i småskålar.
Kallsås: Blanda matyoughurten, en pressad vitlöksklyfta och resterande ingredienser i en skål.
Ta ut laxen och dela i mindre bitar.
Servera med tortillabröd eller precis som det är.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar