Pasta
Rödlök
Paprika
Champinjoner
Fläskfilé
Vitlök
Kinesisk soja
Vetemjöl
Mjölk
Kycklingbuljong
Persilja
Creme fraiche
Lättorkade körsbärstomater
Salt & peppar
Koka pasta enligt förpackning till 4 portioner.
Finhacka en rödlök, tärna en paprika (vilken färg på paprikan du har spelar ingen roll.) och klyfta en halv ask champinjoner.
Skiva en fläskfilé i 1 cm tjocka skivor och bryn i lite smör i en rymlig gryta. När köttet är brynt, för det åt sidan i grytan och gör plats för lök, paprika och champinjoner att bryna. Pressa ner 1 vitlöksklyfta, tillsätt ½ tsk kinesisk soja och krydda med lite svartpeppar.
Pudra över 1 msk vetemjöl och rör om, tillsätt sedan 3 dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong. Låt koka upp i några minuter.
Mixa 1 dl creme fraiche med 1 kruka persilja (eller 1 dl fryst persilja) som du sedan blandar ner i grytan. Smaka av med lite salt.
Servera den krämiga fläskfilégrytan med pasta och lättorkade körsbärstomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar