Gillar du att tillbringa tid i köket? Då har jag några härliga tips till er!
Jag kommer bjuda er på olika recept, båda matlagning och desserter, för att ge er nya ideér. Jag lånar de flesta recept som kommer att läggas ut här, men med vissa små ändringar som gör att det blir mer a la Mia style!

fredag 7 februari 2014

Krämig fläskfilégryta

Vill man göra en middag snabbt och enkelt är det här en måltid som jag verkligen rekommenderar.

Ingredienser:
Pasta
Rödlök
Paprika
Champinjoner
Fläskfilé
Vitlök
Kinesisk soja
Vetemjöl
Mjölk
Kycklingbuljong
Persilja
Creme fraiche
Lättorkade körsbärstomater
Salt & peppar

Koka pasta enligt förpackning till 4 portioner.
Finhacka en rödlök, tärna en paprika (vilken färg på paprikan du har spelar ingen roll.) och klyfta en halv ask champinjoner.
Skiva en fläskfilé i 1 cm tjocka skivor och bryn i lite smör i en rymlig gryta. När köttet är brynt, för det åt sidan i grytan och gör plats för lök, paprika och champinjoner att bryna. Pressa ner 1 vitlöksklyfta, tillsätt ½ tsk kinesisk soja och krydda med lite svartpeppar.

Pudra över 1 msk vetemjöl och rör om, tillsätt sedan 3 dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong. Låt koka upp i några minuter. 
Mixa 1 dl creme fraiche med 1 kruka persilja (eller 1 dl fryst persilja) som du sedan blandar ner i grytan. Smaka av med lite salt. 

Servera den krämiga fläskfilégrytan med pasta och lättorkade körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar