Första gången jag åt den här soppan, var när just Emelie bjöd mig på den, men jag fick aldrig receptet, mer än att jag visste att det förutom torsk och lax var kräftost i den... och häromdagen i flödet på FB kom det upp reklam från just Kavli om hur man gör en krämig kräftsoppa, och efter ha undersökt receptet misstänker jag att det är därifrån hon fick sin inspiration, och därför får den även bli hennes.
I grundreceptet serverar man soppan med kräftor som topping, och utan vare sig torsk eller lax.
Ingredienser:
400 g kavli kräftost
2 dl creme fraiche
3-4 morötter
1 msk smör
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten
2 laxfiléer
2 torskfiléer
Dill, salt och peppar
Gör såhär:
1. Skala och grovriv morötterna, bryn dem sedan i lite smör i en djup kastrull.
2. Häll i vatten och buljong, låt koka cirka 5 minuter.
3. Häll i kräftost och creme fraiche i soppan, och tillsätt sedan tärnad lax och torsk.
4. Smaka av med dill, salt och peppar - servera!
Och ja, har man räkor eller kräftor över så ska man såklart toppa med det också, så känns soppan lite extra lyxig! Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar