Däremot hade jag både citron och lime hemma, och sökte runt lite på google och hittade ett recept som jag tagit mig friheten att förändra lite. Lite. I grundreceptet ska det vara röd chili, men eftersom citronen är gul och min gula chili, som heter Chili hot lemon, just har en citrussmak, så bytte jag alltså ut chilin.
Ingredienser:
2 stora citroner
1 lime
2-3 hackade chili hot lemon (gul chili)
3 dl vatten
3 dl vatten
500 gram socker (drygt 5dl)
1 tsk citronsyra
Gör såhär:
- 1. Tvätta frukten väl i varmt vatten. skär frukten i tunna skivor/bitar både skal och fruktkött. Och klyv/rensa/hacka chilin.
- 2. Lägg tillsammans i en gryta med vatten, stå kallt över natten.
- 3. Låt den sedan sjuda utan lock ca 30 minuter, rör då och då.
- 4. Rör i socker och citronsyra och sjud vidare i ca 20-30 min. Häll upp på rengjorda burkar, stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar