Ingredienser;
Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör/margarin
1 ½ msk vatten
150 g smör/margarin
1 ½ msk vatten
Fyllning:
2 dl spenat
2 bröstkycklingfiléer
Körsbärstomater
Champinjoner
Fetaost
1 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl sweet chillisås
Riven ost
Starta ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen, blanda mjöl, smör och vatten och tryck sedan ut det i en ugnssäker pajform - Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
Skär kycklingen i små tärningar och krydda efter smak; Jag brukar krydda med salt, peppar, paprika krydda och curry.
Fördela spenaten i pajen och häll sedan i kycklingen. Skär tomater och champinjoner och lägg i pajen, samt fetaosten. Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg och sweet chillisås i en bunke och häll sedan över fyllningen. Toppa med rivenost.
Fördela spenaten i pajen och häll sedan i kycklingen. Skär tomater och champinjoner och lägg i pajen, samt fetaosten. Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg och sweet chillisås i en bunke och häll sedan över fyllningen. Toppa med rivenost.
Sänk ugnen till 200 grader och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-40 minuter - kolla så äggstanningen är fast.
Mums!
Tips!
Att byta ut körsbärstomaterna till soltorkade tomater är riktigt gott!
Kom också ihåg, om du har några ingredienser i frysen - ta ut dem kvällen innan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar