Min fru var inte speciellt förtjust i lax när vi först träffades. Men jag har försökt tämja henne. En helg när vi hälsade på min mamma och hennes gubbe bjöd dem oss på lax-tacos. Min första tanke var att "det här kommer inte gå hem..." och mamma avskyr också allt som har med fisk att göra... Men dem ville testa något nytt och ville göra det med oss så vi kunde inte annat än smaka.
Det blev en succé! Det här är min frus favoriträtt säger hon varje gång vi gör den.!
Ingredienser;
500g lax
1-2st morötter
1 rödlök
Salt
Peppar
1msk rapsolja
Kruka koriander
1 gurka
1-2st tomater
1 lime
Kallsås;
2 dl Matyoughurt
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm Sambal oelek
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Starta ugnen på 225grader. Lägg laxen i en ungsäker form och ringa lite olja över dem, samt salt och peppar efter smak. Låt dem stekas i ugnen i cirka 15-20minuter - om fisken är tinad!
Finhacka rödlöken och grovriv morötter och blanda i en skål med olja, lite salt och peppar.
Finhacka koriandern från krukan och tillsätt hälften av krukan till morotsalladen och resten i en separat skål.
Skär gurkan i önskad form och storlek, samt tomaterna, klyfta 1 lime och lägg upp på ett fat eller i småskålar.
Kallsås: Blanda matyoughurten, en pressad vitlöksklyfta och resterande ingredienser i en skål.
Ta ut laxen och dela i mindre bitar.
Servera med tortillabröd eller precis som det är.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar