Jag testade göra dessa muffins två gånger, och har bytt ut vissa ingredienser och/eller lagt något för att göra dem ännu godare!
Ugn: 225 grader
½ dl okokt bulgur (ca. 2 dl kokt)
¾ dl rapsolja
1 ägg
1 dl yoghurt
1 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl special
¾ tsk bikarbonat
1½ dl stevia (eller strösocker)
Frusna hallon & blåbär
Koka bulgur enligt förpackningen och låt kallna. Blanda sedan ner olja, ägg och yoghurt med bulgurn i en bunke.
Blanda mjöl, bikarbonat, stevia och kardemumma, och häll sedan de torra ingredienserna i bulgurblandningen.
Smeten ska vara ganska kletig, så använd gärna två skedar som hjälp för att fördela smeten i muffinsformarna. Tryck därefter ner de frusna hallon och blåbär i muffinsen, så mycket som du själv vill ha i dem. Jag tog ett hallon och 3-4 blåbär i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i 10min - serveras direkt!
Självklart kan man frysa ner muffinsen, men värm de då innan ni äter dem, det ger godast smak!
Tips!
Om ni gillar nötter, rekommenderar jag att ni tillsätter ca 1 dl i smeten. Det blir som pricket över i:et!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar