Ingridienser;
1 morot
4 potatisar ca 400g
1 gul lök
1 vitlök
2 ägg
5 mjölk
1tsk salt
2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin (till stekning)
1-1 1/2 pkt bacon (à 140 g)
Tillagning;
Skala och riv potatis och morot grovt på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Och skär ner vit- och gullök i önskad storlek
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Tillsätt vetemjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och rotsaksriv.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i och plättar steks ca 3 min/sida.
Knaperstek baconet och servera till potatisplättarna med lingonsylt eller äppelmos!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar