Nu när hösten sakta med säkert
kommer smygande, borde vi unna oss själva lite extra sol och godheter från
fruktriket. Nu är det dags att skörda våra härliga svenska äpplen – därför bjuder
jag er på ett riktigt gott recept på äpplepaj med en nyttigare variant på
smuldeg.
150g smör/margarin
1 dl fullkornsmjöl
1 dl stevia (socker)
1 dl solroskärnor
2 dl havregryn
1 dl fullkornsmjöl
1 dl stevia (socker)
1 dl solroskärnor
2 dl havregryn
3-6st äpplen
kanel
kanel
Ugn 200 grader
Skala och skär äppelklyftor, lägg i en ugnsäkerform och krydda med kanel i den mängd som önskas. Smält sedan smöret i en kastrull och blanda sedan ner de torrvarorna snabbt till en smidig deg som du sedan fördelar över äpplena.
Skala och skär äppelklyftor, lägg i en ugnsäkerform och krydda med kanel i den mängd som önskas. Smält sedan smöret i en kastrull och blanda sedan ner de torrvarorna snabbt till en smidig deg som du sedan fördelar över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30minuter – servera med glass, vaniljsås
eller grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar