Gillar du att tillbringa tid i köket? Då har jag några härliga tips till er!
Jag kommer bjuda er på olika recept, båda matlagning och desserter, för att ge er nya ideér. Jag lånar de flesta recept som kommer att läggas ut här, men med vissa små ändringar som gör att det blir mer a la Mia style!

fredag 20 september 2013

Solroskärnor i smulpajen!

Nu när hösten sakta med säkert kommer smygande, borde vi unna oss själva lite extra sol och godheter från fruktriket. Nu är det dags att skörda våra härliga svenska äpplen – därför bjuder jag er på ett riktigt gott recept på äpplepaj med en nyttigare variant på
smuldeg.

150g smör/margarin
1 dl fullkornsmjöl
1 dl stevia (socker)
1 dl solroskärnor
2 dl havregryn

3-6st äpplen
kanel


Ugn 200 grader
Skala och skär äppelklyftor, lägg i en ugnsäkerform och krydda med kanel i den mängd som önskas. Smält sedan smöret i en kastrull och blanda sedan ner de torrvarorna snabbt till en smidig deg som du sedan fördelar över äpplena.  
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30minuter – servera med glass, vaniljsås eller grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar